Zoneterapi

Vi mennesker er en sammensat organisme. Hvis noget ikke fungerer som det skal, bliver der ubalance. Resultatet er sygdom, smerte, træthed og utilpashed. Zoneterapi hjælper ofte til genoprettelse af balancen.

Vi kender alle de sikre tegn på at  noget er ved at være galt, træthed, og manglende lyst til alt det, som ellers fylder hverdage med glæde, er ved at få overtaget. Et onde er undervejs, kroppen er i ubalance og energikredsløbet har det skidt. For at sikre de vitale organer mod skade, regulerer kroppen imidlertid selv sådanne ubalancer ved at sende evt. overskydende energi væk eller trække manglende energi til de vitale organer. Denne regulering sker via de energibaner, hvis kredsløbet gennemstrømmer kroppen og giver energi fra øverst til nederst. Energibanerne benævnes i zoneterapi som meridianer.

Zoneterapi

Resultatet af denne proces mærker vi f.eks. ved muskelsmerter, kramper, hovedpine, ørepine, problemer med bihulerne, rygsmerter og myoser med flere. Zoneterapeuten registrerer og bedømmer evt. ubalancer og derved danner hun sig et billede af situationen.

Ømheder i refleks/organzoner kan vøre tegnpå, et eller flere organer eller balancen imellem dem, fungerer dårligt. Men ømhed kan også være tegn på en midlertidig overbelastning af kroppen, uvant arbejde, stress mm.

Ved at behandle de ømme reflekszoner med specielle trykombinationer kan zoneterapeuten, påvirke organerne til at bedre funktionen, og dermed genoprette kroppens balance.

Mange bruger zoneterapien, selv om de ikke har helbredsproblemer. De gør det for at vedligeholde en god sundshedstilstand og som forbyggende behandling.

Vi skal tænke på at vores fødder bærer vores vægt hver dag, og vi skal lytte meget til dem og være gode ved dem, for de skal holde hele livet.

Reaktioner efter behandling

Reaktionen kan være forskellige fra person til person, men efter en behandling reagerer kroppen tit anderledes, end du er vant til. Disse reaktioner er signalet om at organismen er begyndt at arbejde, på at genoptage sine formale funktioner. Dette viser blot at behandlingen har sat gang i noget. Oftest vil behandlingen rsulterer i en lindring og veltilpashed, men følgende reaktioner er slet ikke unormale:

  • Træthed
  • Prikkende fornemmelse i kroppen
  • Kortvarig utilpashed
  • Hyppig vandladning
  • Stærkt lugtende urin/afføring
  • Øget tarmfunktion
  • Gamle skavanker som ikke tidligere er blevet kureret, kan bluse op.
  • Humørsvingninger

Disse reaktioner skal ikke opfattes so en forværring, men tværtimod et bevis på at behandlingen giver resultat og bedring er på vej.

Zoneterapi kan egentlig betragtes som kroppens indvendige brusebad. Skønheden kommer som bekendt indefra og et menneske der er i fysisk og psykisk balance med sig selv, har overskud til sig selv og sine omgivelser.